Poezencentrale Mol neemt belangrijk besluit over zwaar mishandeld katje

door: WVDS
poezencentrale Mol
Afbeelding bron: Poezencentrale Mol

Vorige week werd er bij de Poezencentrale van Mol een zwaar mishandeld katje binnen gebracht. Deze piepjonge kitten zat onder een zwaar plaksel en werd gevonden in een plastic zak, achtergelaten in een gracht.

“Nand was helemaal ingesmeerd of ondergedompeld in lijm toen hij werd binnengebracht. Hij doet het vrij goed, maar heeft momenteel nog wel heel wat gezondheidsproblemen", zegt Stephanie Loomans, bestuurder, van vzw Poezencentrale Mol, aan Redactie24.

“Zijn slokdarm en luchtpijp zijn nog steeds geïrriteerd door de chemische dampen die hij heeft ingeademd. Hij heeft ook nog veel last van zijn darmpjes. Het zou kunnen dat de chemische stoffen van de lijm door zijn vacht door tot in zijn darmpjes is getrokken.”

Zal hij uiteindelijk helemaal herstellen of gaat hij er toch een blijvend letsel aan overhouden? “Dat is op dit moment zeer moeilijk te voorspellen omdat het nog zo’n jong diertje is. We kunnen moeilijk in zijn kleine lichaampje kijken om te zien wat er juist aan de hand is.” 

“Voor alle zekerheid hebben we ondertussen ook een staaltje van zijn stoelgang ter onderzoek naar het labo gestuurd. Hopelijk krijgen we daardoor nog meer informatie over zijn gezondheid. Of de irritaties van zijn slokdarm en luchtpijp later nog blijvende problemen gaat geven zoals bijvoorbeeld astma, zal de toekomst moeten uitwijzen.”

 

 

"Nand zal langer bij ons moeten blijven"

De Poezencentrale blijft Nandje verzorgen. “Wij gaan hem sowieso nog bij ons houden tot hij 100 procent in orde is. Bij ons vertrekken alle katjes pas wanneer ze rond 10 weken gecastreerd of gesteriliseerd en gevaccineerd worden. Zoals de wet ook verplicht voor particulieren. Ze vertrekken dus ten vroegste op 12 weken. Ik denk dat Nand wel wat langer bij ons zal blijven voor opvolging en verzorging.”

“Gelukkig zijn zulke extreme gevallen zoals Nand eerder uitzonderingen. Het zijn wel echt zieke geesten die katjes zoiets kunnen aandoen.”