Aster Nzeyimana leerde Lize Feryn kennen tijdens Bart De Pauw-schandaal: "Toen ik dat zei, was ze opgelucht"

door: LHX
Aster Nzeyimana en Liza Feryn
Afbeelding bron: Photonews

Sportjournalist en Aster Nzeyimana en actrice Lize Feryn zijn zo'n vier jaar samen. Het begin van hun relatie was de periode waarin er heel wat heisa was over Bart De Pauw

Tijdens de eerste date van Aster Nzeyimana en Lize Feryn was het fameuze filmpje waarin Bart De Pauw alle feiten van grensoverschrijdend gedrag ontkent, zo'n vijf maanden oud. Omdat ze al zoveel commentaren had gehoord over 'die arme Bart De Pauw', bracht ze het erg voorzichtig aan.

"Niemand wist toen iets over de zaak, dus je kón geen kant kiezen", zegt Aster in De Standaard. "Als je er toch een moest kiezen, kon je alleen maar begrip opbrengen voor de potentiële slachtoffers die hun nek uitstaken."

"Toen ik dat zei, was ze opgelucht", herinnert hij zich. Intussen merkt hij dat de meeste mensen wel snappen hoe de vork in de steel zit. Volgens hem is er enkel een kleine, maar luide, groep die het nog steeds niet wil inzien. "Een mening hebben is oké, maar strafbare feiten zullen we niet goedpraten, toch?", klinkt het resoluut.