Doek valt over ‘Chantal’, acteur openhartig: “Het voelde als een troostprijs”

door: ASX
Chantal - Maaike Cafmeyer
Afbeelding bron: VRT1

Straks kan je op VRT1 kijken naar de laatste aflevering ‘Chantal’. Daarmee valt het doek over het tweede seizoen van de populaire reeks. Goed nieuws voor de fans: er komt een derde seizoen. Al zijn niet alle personages meer van de partij.

In de aflevering van vorige week zagen we immers hoe agent Eddy, een personage vertolkt door acteur Adrian Sack, neergeschoten werd. Exit dus voor een geliefd personage uit de reeks. Vanavond wordt de agent ten grave gedragen en gaan Chantal (Maaike Cafmeyer) en haar team op zoek naar de moordenaar.

Het nieuws dat zijn personage zou sterven, kwam als een schok voor Adrian. “Ik dacht dat ik tot seizoen 3 zou meegaan”, vertelt de acteur aan Het Laatste Nieuws. “Tegelijk vond ik het ook best tof. Ik hoop stiekem dat Eddy nu nog meer memorabel zal zijn”, klinkt het opgetogen.

Aanvankelijk solliciteerde Adrian voor de rol van Muze. Die rol ging naar acteur Zouzou Ben Chikha. Adrian kreeg echter de kans om de rol van agent Eddy te spelen. “Eerst voelde dat als een troostprijs, maar uiteindelijk heb ik de kans met beide handen gegrepen. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad”, besluit Adrian.