Maaike Cafmeyer na zaak Bart De Pauw: “Enige troost die ik eruit kan putten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Maaike Cafmeyer zien we in ‘De Droomfabriek’. Ze helpt er Bart Peeters en Gloria Monserez met het vervullen van hun dromen. Maaike staat rechtstreeks in contact met de kijkers.

Maaike Cafmeyer zien we tegenwoordig vaak op tv. Ze is naast 'De Droomfabriek' ook te zien in 'Chantal'. Maaike duikt ook op in het VTM-programma ‘Sergio over de grens.’

De actrice komt in het VTM-programma nog eens terug op de zaak van Bart De Pauw. Maaike was één van de vrouwen die klacht indiende wegens grensonverschrijdend gedrag van de gevallen tv-maker.

“De laatste jaren waren behoorlijk shitty. Het was niet mijn droom om zo de kranten te halen. Het was voor mij even goed geweest als het in stilte kon gebeuren, maar daar hadden wij geen keuze in”, citeert Het Nieuwsblad haar.

Maaike kreeg heel veel negatieve reacties. Dat heeft een grote impact gehad op haar. “Je wordt bang als je veel haat krijgt, je voelt je niet meer veilig.”

“De enige troost die ik eruit kan putten, is dat we een steen hebben verlegd. Ik heb veel brieven gehad van vaders.”

Maaike dacht ook aan haar eigen dochters. “Mijn dochters waren een spil hierin, ik dacht: ‘De wereld kan niet meer zo bestaan in de toekomst, zij moeten in staat zijn om dit te benoemen’”.

“Het gaat niet over seks, maar over macht en de onmogelijkheid om iets te zeggen omdat je bijvoorbeeld je werk zou kwijt zijn.”