Zij vinden het onrechtvaardig in ‘De Droomfabriek’: “Straf dat Maaike Cafmeyer het wel mag”

door: PMN
Maaike Cafmeyer
Afbeelding bron: Play4

 Elke zaterdagavond is er ‘De Droomfabriek’. Bart Peeters en Gloria Monserez laten dromen van kijkers in vervulling gaan. Het programma haalt uitstekende kijkcijfers.

Er zijn heel wat Vlamingen die dromen hebben. ‘De Droomfabriek’ raadplegen kan alles wel eens in een stroomversnelling brengen. Al zijn er ook kijkers die hun bedenkingen uiten.

De 57-jarige Rik Ottevaere heeft op Facebook een steungroep opgericht voor Bart De Pauw. Hij heeft intussen al 30.000 leden. “En wij hebben allemaal dezelfde droom”, vertelt hij in Dag Allemaal.

“Bart heeft zeker fouten gemaakt, maar hij is ook voor 20 van de 26 beschuldigingen vrijgesproken. Voor de affaire met Maaike ­Cafmeyer bijvoorbeeld, die met wederzijdse toestemming gebeurde.”

“Je zou kunnen zeggen dat ze daar allebei in de fout zijn gegaan. Maar waarom mag Maaike telkens haar verhaal doen, terwijl Bart al zes jaar lang zwijgt?”

Maaike Cafmeyer

De fans van de Facebookgroep zouden Bart De Pauw graag weer op televisie willen zien. Het stoort hen ook dat ze Maaike Cafmeyer wel zien opduiken. "Nu mag Maaike zelfs meedoen als vaste sidekick in ‘De droomfabriek’. Ook straf", gaat Rik door op zijn elan.

“Ik had in m’n steungroep opgeroepen om massaal brieven te sturen naar dat programma. We hebben ons destijds goed geamuseerd met Barts programma’s en we dromen ervan om hem nog eens op het scherm te zien.”

“Daar is geen enkele reactie op gekomen. En wie zien we dan wél opdraven? Maaike. Nóg maar eens.”