Duizelingwekkende lonen voor Tom Waes & co: "Om van achterover te vallen"

door: BCM
Reizen Waes - Tom Waes
Afbeelding bron: Eén

De openbare omroep kondigde in oktober 2021 forse besparingen aan. 12 miljoen euro volgens de begrotingscijfers van de Vlaamse regering.

Sinds VRT-baas Frederik Delaplace zijn veranderingen bekendmaakte, is het alle hens aan denk op de VRT. Ruim 200 mensen zullen worden ontslagen en de productie van 'Thuis' wordt uitbesteed. Maar bekende schermgezichten zoals Tom Waes lijden daar niet onder, integendeel.

De besparingen houden de VRT niet tegen om haar best scorende gezichten duizelingwekkende lonen uit te betalen. Enkele anonieme bronnen bevestigen aan Dag Allemaal om hoeveel het gaat. "Tom Waes en andere populaire schermgezichten verdienen 'een half miljoen euro en meer' bij de VRT", klinkt het. "Dat is minstens 40.000 euro per maand."

“Volgens ingewijden werken vier van de vijf best betaalde schermgezichten voor de VRT: Tom Waes, Karl Vannieuwkerke, Philippe Geubels en Niels Destadsbader", schrijft Dag Allemaal. "En ook Ben Crabbé en Jeroen Meus hebben trouwens grote contracten bij de VRT."

Een bekend tv-gezicht mét exclusiviteitscontract, maar niet bij de openbare omroep, reageert: "Toen ik die bedragen las, viel ik achterover. Ik word goed betaald, maar bij ons liggen die bedragen toch een pak lager."