Emma uit 'Kamp Waes' wil iets rechtzetten: "Is niet getoond"

door: LHX
Kamp Waes
Afbeelding bron: Eén

In 'Kamp Waes' delven er deze week maar liefst drie kandidaten het onderspit. Vooral het afscheid van Emma is bijzonder emotioneel.

Van alle deelnemers aan 'Kamp Waes' was het Emma die de meeste grenzen verlegde. Ze overwon enkele angsten en bleef altijd strijden. De 'Tender Feet', een oriëntatietocht van meer dan 50 kilometer, werd haar echter te veel.

In de aflevering is te zien hoe ze maar blijft ronddwalen en na uren nog steeds dichtbij het vertrekpunt zit. Uiteindelijk moet er ingegrepen worden: de Special Forces beslissen dat het beter is voor haar om naar huis te gaan. Het is een enorm zware klap voor haar.

"Ik had bij die beelden ook wel echt met mezelf te doen", vertelt ze achteraf op Radio2. "Je kan jezelf wel voor de kop slaan."

Wat het extra jammer maakt, is de overtuiging dat ze de tocht eigenlijk wel had aangekund. "Wat niet getoond is, is dat ik mijn eerste punt wel gevonden had", onthult ze.

"Ik was daar keifier op", herinnert ze zich. "Ik had het weliswaar te laat gevonden, maar dat wist ik toen helemaal niet."

Tags kamp waes