Herman Verbruggen raakt serieus in de problemen tijdens opnames van FC De Kampioenen: Dit is er aan de hand

bron: Joe
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De opnames van ‘F.C. De Kampioenen’ zijn niet altijd zonder gevaar. Dat vertelt Herman Verbruggen (56) aan Ann Van Elsen tijdens haar radioprogramma ‘De familie van Elsen’ op JOE.

Herman Verbruggen vertelt hoe hij bijna verdronk tijdens een scène waarin hij samen met Ann Tuts (Doortje) in een kayak zat. Verbruggen zat samen met Tuts in een kayak voor twee personen. De bedoeling was dat de kayak volledig om zijn as zou draaien, door het water. De twee acteurs zouden de stunt laten uitvoeren door twee ervaren kayakkers. Tuts en Verbruggen zouden enkel – helemaal in het begin - moeten doen alsof hun boot kapseisde. Maar dat gebeurde dus écht", verklaart Herman.

En dat terwijl de twee acteurs vastgegespt zaten in het bootje. “Ann vond al snel een manier om zichzelf onder water los te maken, maar bij mij lukte dat niet. Ik geraakte niet los, maar bovendien dreef de kayak weg op de rivier, terwijl ik er dus ondersteboven aan vast hing in het water.”

“Ik was in grote paniek en de hele tijd gebeurde er niets. ’Nu is het gedaan’, dacht ik. Net toen ik mijn eerste slok binnen had werd de kayak omgedraaid. Die twee ervaren kayakkers waren het water ingerend om te helpen. ‘Amateurs’, denk ik dan. Voor hetzelfde geld was het echt gedaan, hé. Het is trouwens ook niet bevorderlijk voor je relatie met water. Mij moet je niet in een zwembad gaan onderduwen.”