Jeroen Meus maakt zich opvallende bedenking na overlijden van zijn broer: "Goed dat hij het niet meer ziet"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Op 31 december 2021 sloeg het noodlot toe bij Jeroen Meus. Hij moest afscheid nemen van zijn broer Wim. In 'Dagen Zonder Broer neemt hij ons mee in zijn eerste jaar zonder broer.

Gisterenavond was er de eerste aflevering van 'Dagen Zonder Broer, een nieuwe docu van Jeroen Meus, waarin hij ons meeneemt op de eerste 365 dagen zonder zijn broer Wim. Hij had darmkanker en was ongeneeslijk ziek.

In 'Dagen Zonder Broer' zoekt Jeroen mensen op om het universele thema rond rouw te verkennen in gesprekken. In de eerste aflevering maakten we kennis met de 91-jarige Maria. 

Wanneer Jeroen haar vraagt hoe zij met het verlies is omgegaan geeft Maria aan dat het altijd een beetje blijft duren. "Dat is niet zoals die eerste periode, maar ik mis die nog altijd. Ik betrek die ook bij alles." Maria is er ook van overtuigd dat er in gedachten tegen blijven spreken helpt bij de verwerking.

Ook Jeroen heeft zo zijn manier om dat te doen. "Kijk wat ik doe. Ken je dat?", vraagt hij aan Maria. "Dat is een dictafoontje en ik spreek daarin tegen mijn broer", klinkt het. "Vaak als ik iets doe, dan zeg ik: Al goed dat je het niet meer ziet", besluit Jeroen.