Jeroen Meus onthult geheim van ‘Dagelijkse Kost’

Jeroen Meus
Afbeelding bron: Photonews

Het seizoen van ‘Dagelijkse Kost’ loopt op zijn laatste benen. Nog anderhalve week en dan start ook voor Jeroen Meus de zomervakantie. 

In de podcast ‘Achter de Schermen’ geeft Jeroen Meus een verrassend inkijkje in hoe de opnames van ‘Dagelijkse Kost’ er achter de camera aan toe gaan. Eén ding is duidelijk: wie denkt dat de gerechten gewoon chronologisch worden klaargemaakt, zal verbaasd zijn.

Jeroen legt uit dat er per draaidag vier gerechten worden opgenomen, en dat dat behoorlijk wat puzzelwerk vergt. “We draaien alles door elkaar,” zegt hij. “Stel dat ik een goulash maak, dan moet die een uur in de oven. In die tussentijd begin ik gewoon aan een ander gerecht.”

"We draaien alles door elkaar in 'Dagelijkse Kost'"
Jeroen Meus

Om alles praktisch te laten verlopen, wisselt Jeroen soms van outfit en van keukenopstelling, zodat het voor de kijker lijkt alsof het gerecht van begin tot eind in één ruk werd klaargemaakt. Maar achter de schermen is het een uitgekiend draaiboek vol combinaties en schakels.

Wat Jeroen vooral wil vermijden, is dat ‘Dagelijkse Kost’ aanvoelt als een “nep-kookprogramma”. Hij houdt niet van formats waarin plots een afgewerkte taart uit een andere oven wordt gehaald: “Dat is niet tof. Als ik iets in de oven steek, dan moet dat ook het gerecht zijn dat de kijker uit de oven ziet komen.”