Jeroen Meus verwerkt zwaar verlies van zijn broer op een heel bijzondere manier: "Ik voelde me echt opgesloten"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Jeroen Meus kreeg de laatste weken heel wat klappen te verwerken. Zo moest hij afscheid nemen van zijn hond Ballie, en een week later overleed ook zijn paard, Chanel.

Vorig jaar moest Jeroen ook al afscheid nemen van zijn broer Wim. Net voor de jaarwisseling sloeg het noodlot toe. “Net voor middernacht is mijn lieve broer voor altijd vertrokken. Al het vuurwerk is voortaan voor hem. Ik ga je missen, Wikke”, schreef hij toen bij de foto’s op Instagram. Wim had darmkanker.

In 'De Tafel Van Vier' vertelde hij woensdag voor het eerst openhartig over zijn emoties. "Het zat echt vast bij mij, het zat heel diep. Ik geraakte niet vooruit. Ik voelde mij echt opgesloten. Op aanraden van de therapeut ben ik er nu iets mee aan het doen. Als je verdriet hebt, moet dat er op een of andere manier uit. Schrijf het op, maak een liedje. Ik ben een programma aan het maken", aldus Jeroen.

En dus ging Jeroen aan de slag met de vele rouwkaartjes die hij ontvangen heeft. "Die mensen hebben ook hun verhaal gedaan aan mij. En ik heb die niet kunnen bedanken. Ik zoek die mensen nu op om hun verhaal ook eens aan te horen, om te kijken hoe mensen met rouw omgaan. Da's een enorm louterend traject dat ik nu aan het afleggen ben", klinkt het.

Met het programma hoopt Jeroen een soort van rust te kunnen vinden. Wanneer het programma uitgezonden zal worden is nog niet bekend.