Kijkers enorm misnoegd nadat VRT uitpakt met geweldig nieuws: "Daarvoor weiger ik belastinggeld te betalen!"

door: STG
Arcadia.jpg
Afbeelding bron: Eén

Eén blijft inzetten op ijzersterke fictie. Vanaf vanavond pakt de zender uit met Arcadia, een serie die polst naar hoe ver je kan gaan om je gezin te beschermen.

Hoe ver ga je om je gezin te beschermen? Het is de openingsvraag van Arcadia, de nieuwste fictiereeks van Eén. Nog voor de reeks goed en wel begonnen is kan ze al op heel wat kritiek rekenen bij de kijkers.

Arcadia is de eerste reeks gemaakt door VRT en de Nederlandse openbare omroep NPO. Ze kwam tot stand met steun van de Duitse omroep ARD en het Vlaams Audiovisueel Fonds. In totaal brengen zij een budget samen van meer dan 1 miljoen euro per aflevering.

Een smak geld die bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schiet. "Het hele concept klinkt als een samenstelling van andere series en films. Hebben de schrijvers naar Black Mirror gekeken en gedacht 'hier kunnen wij ook geld aan verdienen'?", vraagt een kijker zich af op Instagram.

"Een sciencefiction, maar nabije toekomst. Wie gaat er zijn chips halen?" en "Ik weiger daarvoor belastinggeld te betalen", klinkt het scherp.

Tags