Miguel Wiels neemt geen blad voor de mond over vernieuwde 'Eurosong'-formule

door: STG
Miguel Wiels in VTM Nieuws
Afbeelding bron: VTM

Gisteren maakte Eén eindelijk alle nummers bekend waarmee we binnenkort onze inzending gaan kiezen om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Stilaan raken ook meer details bekend over het concept.

We hebben er lang op moeten wachten maar gisteren was het eindelijk zover. De VRT liet korte fragmentjes op ons los van alle nummers waarmee we binnenkort ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. 

In totaal zullen zeven artiesten elk twee nummers brengen. Op 14 januari zal de winnaar live gekozen worden in Paleis 12. De week voor de live finale krijgen we dan dagelijks een show te zien waar telkens een kandidaat de wedstrijd moet verlaten.

Miguel Wiels liet aan Het Laatste Nieuws alvast weten dat hij één ding wel zal missen aan het concept. "Ik had stiekem gehoopt dat de VRT de oude 'Eurosong'-formule van onder het stof zou halen waarbij dertig à veertig mensen een liedje mogen inzenden."

"Dat waren nog eens programma's die leefden bij de bakker en de slager in het dorp. Het zijn die fameuze 'Eurosong'-afleveringen en finales, die een kweekvijver waren voor heel veel nieuwe groepen en namen in Vlaanderen", klinkt het. Hij vindt het dan ook stiekem een beetje spijtig dat we niet terug naar die periode gaan.