Na 'Blind Gekocht' krijgt ook nieuw format bakken kritiek over zich heen: "Strooi geen zand in de ogen!"

door: STG
Ons huis nieuw huis
Afbeelding bron: Eén

Enkele weken geleden pakte VRT1 uit met een nieuw concept. Na 'Blind Gekocht' en 'Huis Gemaakt' zorgde de openbare omroep voor een eigen verbouwprogramma.

Vorige week was er de laatste aflevering van 'Ons huis nieuw huis'. In het nieuwe verbouwprogramma van de openbare omroep krijgen kandidaten de keuze: of ze kiezen voor een volledig nieuw pand, of ze blijven wonen in hun huidige woning die een fikse verbouwing ondergaat.

Hoewel het programma heel wat kijkers kon bekoren, krijgt het ook heel wat kritiek te verwerken.

"Wees realistisch met budgetten en strooi geen zand in de ogen van mensen die zonder de steun van VRT en belastingbetaler een renovatie gaan doen. Belachelijk dat jullie voor zo’n mooie renovaties zo’n lage budgetten durven noemen. Nu lijkt het dat iedereen die renovaties doet in het zal gezet wordt en de tv promoties dubbel mee betaald", klinkt het onder meer in Het Laatste Nieuws.

Toch is niet iedereen het daarmee eens. "Ik heb zo genoten van dit programma. Heerlijk concept, al is het toch een beetje unfair voor Kristien om telkens op te boksen tegen de emo-factor waarmee deelnemers aan hun huis blijven plakken. Misschien moet daar een extra incentive gecreëerd tegenover staan in seizoen 2 klinkt het nog.

Tags