Sabine Hagedoren doet wenkbrauwen fronsen na uitspraak over Frank Deboosere

door: STG
frank deboosere
Afbeelding bron: Het Journaal

Het is vandaag een bijzondere dag voor Frank Deboosere. Na 36 jaar presenteert hij vandaag voor de allerlaatste keer het weerbericht.

Frank Deboosere presenteert straks voor de allerlaatste keer het weerbericht. Vanaf morgen moeten we het dus met Sabine en Bram stellen. Vrijdag maakte de VRT al bekend dat de opvolging van Frank verzekerd is.

Jacotte Brokken mag in april voor het eerst het weerbericht presenteren. In Humo neemt Sabine Hagedoren geen blad voor de mond over de samenwerking met Frank.

Ze doet dan ook een straffe onthulling. “Frank en ik hebben dertig jaar samengewerkt, maar als we elkaar bij wijze van spreken dertig keer gezien hebben, zal het veel zijn”, zegt Sabine.

Frank en Sabine werkten met een beurtrolsysteem waardoor ze elkaar niet vaak zagen. “We belden wel geregeld, maar vooral om pakweg onze vakanties op elkaar af te stemmen”, klinkt het.

“Ik mag dus niet zeggen dat ik hem heel goed ken, maar ik keek natuurlijk wél altijd naar zijn weerpraatje”, klinkt het. “En hij ook naar het mijne, denk ik. Weerman of -vrouw ben je niet alleen op de dagen dat je werkt, hè. Die job loopt altijd door."