‘Thuis’-kijkers furieus over nieuwe verhaallijn: “Een blamage”

door: ASX
Annick Segal
Afbeelding bron: Eén

De VRT1-soap ‘Thuis’ gaat de afgelopen maanden flink over de tongen. Sinds de serie niet meer in handen is van de openbare omroep, maar door productiehuis Eyeworks gemaakt wordt, zijn de verhaallijnen opmerkelijk heftiger geworden. Heel wat trouwe kijkers nemen hier aanstoot aan.

Vooral het losbandige seksleven en druggebruik van bepaalde personages gaat voor de kijkers te ver. Al krijgt nu ook een personage van het eerste uur een hoop kritiek over zich heen, meer bepaald actrice Annick Segal.

Annick vertolkt sinds aflevering 1 het personage van kapster-cafébazin-wijnverkoopster Rosa Verbeeck. Die kreeg in de serie twee weken geleden een beroerte. Rosa is ondertussen herstellende, maar de manier waarop dit in beeld gebracht wordt, is voor velen een regelrechte schande.

“Zou beter leren acteren, valt te veel uit haar rol”, “Ik erger me aan de manier waarop Annick Segal die rol vertolkt” en zelfs“Een blamage voor mensen die een echte beroerte hebben doorgemaakt”, klinkt het geïrriteerd op social media.