Er is geen prettig nieuws voor wie houdt van chocolade en pralines

door: STS
Pralines
Afbeelding bron: Photonews

Voor liefhebbers van chocolade is er niet zo goed nieuws. Chocolade en afgeleiden, zoals pralines, worden namelijk duurder.

Dat komt doordat de prijs van cacaobonen dit jaar verdubbeld is, een gevolg van tegenvallende oogsten.

"Tijdens de laatste zes maanden is de cacao verdubbeld in prijs", zei de bekende chocolatier Dominique Persoone op VTM.

"Wijzelf hebben onze cacaoplantage in Mexico. Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje van onze verantwoordelijke. Wat dat er heel vreemd is, is dat er enorme schommelingen zijn in de temperatuur tussen overdag en 's nachts."

"We zien dat de bomen daar echt van beginnen af te zien. Er zijn heel veel bomen die plots bladeren beginnen te verliezen, terwijl ze nu eigenlijk bijna in volle bloei zouden moeten staan."

Persoone vindt het een goede zaak dat de meerprijs naar de cacaoboer gaat. "Als je van een goed stuk chocolade bijt en je weet dat de man die daar het hardst voor gewerkt heeft nu eindelijk een eerlijke prijs krijgt, zodat hij zijn familie kan onderhouden, dan vind ik dat een meer dan correcte zaak."