Hoe moeten we al die paaseitjes bewaren? Topchocolatier geeft verrassende tip

De paasvakantie is weer achter de rug. De snoepkasten zijn intussen weer gevuld met een berg chocolade-eitjes. In sommige gevallen wel wat veel paaseitjes.
Als je snoepkast uitpuilt van de paaseieren, is het geen slecht idee om na te denken over hoe je die chocolade best bewaart. Een veelgestelde vraag is: wat is nu eigenlijk de beste manier? Topchocolatier Dominique Persoone geeft daar in Het Laatste Nieuws een duidelijk antwoord op.
“Chocolade neemt heel snel aroma’s van andere voedingsmiddelen op,” legt hij uit. “Sterker nog, chocolade wordt zelfs gebruikt om te testen of kartonnen verpakkingen van goede kwaliteit zijn.”
"Bewaar chocolade droog, fris en geurloos — bijvoorbeeld in een doos in een kast of kelder"
Dominique Persoone
Daarom is het volgens Persoone geen goed idee om chocolade in de koelkast te bewaren. “Voor je het weet smaakt die naar Franse kaas,” waarschuwt hij. Zijn tip: bewaar chocolade droog, fris en geurloos — bijvoorbeeld in een doos in een kast of kelder.
Witte chocolade is het minst lang houdbaar, donkere chocolade het langst. “In de juiste omstandigheden blijft chocolade zonder vulling tot een jaar goed,” besluit Persoone.