Met één ingrediënt maak je zalm nog veel lekkerder
Zalm is een populaire vissoort, die vol omega-3 vetzuren zit. Door één basisingrediënt toe te voegen aan de saus zorg je voor een nog lekkerder resultaat, schrijft The Mirror.
Heb je soms het idee dat je zalm wat 'smaak' mist? Geen nood, één ingrediënt dat je kan toevoegen aan de saus kan dat al veranderen.
Volgens chef-kok Billy Parisi wordt zalm veel lekkerder door dille toe te voegen aan de romige saus die perfect samengaat met zalm. "Verse dille versterkt de smaak van dit recept aanzienlijk. Je kunt ook gedroogde dille gebruiken."
Het geheim van het perfect bakken van zalm in de pan ligt in het volgen van de basistechnieken en -stappen om ervoor te zorgen dat de zalm precies goed gaar is.
Lees ook: Opgepast met gerookte zalm: 60-plussers lopen risico
Recept voor gebakken zalm
Deze ingrediënten heb je nodig:
- Twee zalmfilets
- Twee eetlepels olijfolie
- Acht eetlepels ongezouten boter
- Een gepelde en fijngesneden sjalot
- Twee fijngehakte teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- Een kwart kopje chardonnay
- Een half kopje room
- Een eetlepel kappertjes
- Anderhalve theelepel verse gehakte dille
- Zeezout en versgemalen peper, naar believen toe te voegen
Bereiding:
- Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout. Giet de olijfolie in een grote pan en zet het vuur middelhoog. Wacht tot er een lichte rookontwikkeling optreedt.
- Leg de vis met de kant met het vel naar boven en bak hem twee tot drie minuten in de pan, of tot hij een mooie bruine kleur heeft. Voeg direct twee eetlepels boter toe om het bruinen te bevorderen en zet het vuur laag.
- Draai de vis om. Blijf de vis rijkelijk bedruipen tot hij gaar is, wat nog ongeveer twee tot drie minuten zou moeten duren.
- Zet de zalm apart en giet de olie af. Neem de pan waarin de vis is gebakken en voeg twee eetlepels boter toe.
- Voeg de sjalotten en knoflook toe en laat ze karamelliseren, wat slechts een paar minuten duurt omdat de pan zo heet is.
- Blus af met vers citroensap en bak tot het vocht bijna is verdampt. Blus vervolgens nogmaals af met de chardonnay en laat sudderen tot het vocht bijna is verdampt. Dit is een essentiële stap in het maken van deze citroenbotersaus voor zalm.
- Voeg de room toe en kook op een middelhoog vuur tot de saus de dikte van een alfredo-saus heeft. Roer de resterende boter, kappertjes en dille erdoor tot alles goed gemengd is.
- Kruid met zout en peper. Serveer de zalm met de saus. Smakelijk!