Carrefour roept voeding uit zelfbediening terug: “Niet consumeren en terugbrengen”

door: BVDO
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour Market en Groep Mestdagh roepen een terrine van het merk ‘Les Entrées de la Mer’ terug.

Het FAVV waarschuwt voor een terrine op basis van 2 soorten zalm van het merk ‘Les Entrées de la Mer’. “Na een waarschuwing van onze leverancier werd de mogelijke aanwezigheid van Listeria monocytogenes in het product opgemerkt”, laat Carrefour weten.

Het product draagt de EAN-code 3302100005556 en heeft een uiterste houdbaarheidsdatum (TGT) van 21/01/2022 tot en met 02/02/2022.

Deze producten werden verkocht via de winkels Carrefour Market en Groep Mestdagh in de afdeling vis zelfbediening.

Inmiddels heeft Carrefour Market en Groep Mestdagh alle betrokken producten al uit de rekken gehaald.

“Klanten die deze producten hebben gekocht, wordt verzocht deze niet te consumeren. Klanten hebben de mogelijkheid om de betrokken producten terug te brengen naar het verkooppunt waar ze deze hebben gekocht. De terugbetaling van elk product is gegarandeerd”, klinkt het nog.

Personen die het hierboven genoemde product hebben geconsumeerd en koorts hebben, geïsoleerd of gepaard gaand met hoofdpijn, worden uitgenodigd om hun arts te raadplegen en dit verbruik te melden.

Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Deze symptomen kunnen duiden op Listeriose, een ziekte die ernstig kan zijn en waarvan de incubatietijd tot acht weken kan bedragen.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met de consumentendienst Carrefour Market en Groep Mestdagh op het nummer 071/ 25 73 46, op werkdagen van 8u30 tot 16u.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24