Nieuwe exotische pizza van Pizza Hut is er: "Moeten ze verbieden"

door: PMN
Pizza Hut
Afbeelding bron: Photonews

Pizza Hut komt met een nieuwe pizza aandrijven. Populair is die allerminst bij de klanten.

Tot afschuw van vele klanten heeft het populaire restaurant een pizza met gesneden slangenvlees en visachtige saus aan het menu toegevoegd. Dat schrijft The Sun.

De exotische versie van de Italiaanse klassieker is alleen verkrijgbaar in Hong Kong, omdat veel lokale bewoners slangenstoofpot waarderen.

Sommigen geloven zelfs dat het medicinale eigenschappen heeft en huidaandoeningen kan verbeteren en de bloedcirculatie kan bevorderen.

Pizza Hut Hong Kong zei: "In combinatie met kaas en in blokjes gesneden kip wordt het slangen-vlees rijker van smaak."

En voegde toe: "In combinatie met pizza doorbreekt het het conventionele concept van wat het betekent om gezond te blijven, terwijl het je smaakpapillen uitdaagt."

Maar ondanks de veronderstelde gezondheidsvoordelen heeft de nieuwe pizza tot verontwaardiging geleid op internet.

"Ze zouden verboden moeten worden om pizza's te maken," zei een woedende internetgebruiker, "nee bedankt, ik eet dat niet," schreef een ander.

Sommigen waren echter niet onder de indruk van het idee van een pizza met slang, met iemand die grappend zei: "Zolang ze er geen ananas op doen," terwijl een ander zei: "Leuk, ze passen zich aan de lokale markt aan, elke keten doet dat."

De pizza is te koop tot 22 november. Pizza Hut besloot het aan het menu toe te voegen nadat ze een samenwerking waren aangegaan met Ser Wong Fun - een slangrestaurant in Central Hong Kong.

Tags Pizza Hut