Waarom je aardbeien nooit direct uit het bakje moet eten

door: MRO
aardbeien
Afbeelding bron: pexels

Aardbeien zijn populair. Het is heerlijk fruit dat je zo kan eten maar ook op vele manieren kan verwerken, zoals in bijvoorbeeld yoghurt, smoothies of gebak. Maar het is wel belangrijk om ze goed te reinigen.

Aardbeien staan vaak bovenaan de lijsten van fruit met resten van pesticiden. Die kunnen bij consumptie maag- en darmklachten opleveren. 

Ongewassen aardbeien kunnen bovendien besmet zijn met bacteriën zoals salmonella door contact met grond, water of onhygiënische behandeling tijdens bijvoorbeeld het verpakken.

Hoe reinig je aardbeien?

Daarom is het van groot belang om aardbeien goed te reinigen. Dat kan je eenvoudig doen door ze te spoelen onder koud stromend water. Wrijf daarbij zachtjes met je vingers om vuil, stof en pesticiden te verwijderen.

Wil je de aardbeien extra reinigen, dan kan je ze een tweetal minuutjes laten weken in een oplossing van water en azijn (1 deel azijn en 3 delen water). Spoel ze daarna goed af om de azijnsmaak te verwijderen.

Tags aardbeien