Zo makkelijk, zo lekker: deze aardbeirol maak je in 20 minuten

Heb je iets te vieren, of gewoon zin in iets zalig zoets? Dan is deze aardbeirol the one to roll with!
Een zachte biscuit, fluweelzachte slagroom en sappige aardbeien, opgerold tot een elegant dessert dat eruitziet alsof het recht uit een patisserie komt. Maar jij maakt het gewoon zelf.
Recept voor aardbeirol
Ingrediënten:
-
4 eieren
-
120 g suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
120 g bloem
-
1 tl bakpoeder
-
250 ml slagroom
-
2 el poedersuiker
-
250 g verse aardbeien
-
Extra: bakpapier, schone keukenhanddoek, poedersuiker om af te werken
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig (zeker 5 minuten!). Zeef de bloem en bakpoeder erbij en spatel voorzichtig onder het mengsel. Giet het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier en strijk glad. Bak 10–12 minuten tot goudgeel. Stort de biscuit op een keukenhanddoek, trek het bakpapier eraf en rol voorzichtig op (met de handdoek ertussen). Laat afkoelen. Klop intussen de slagroom stijf met poedersuiker. Ontrol de afgekoelde biscuit, besmeer met slagroom, verdeel er stukjes aardbei over en rol weer op.
Extra tip: Bestrijk de buitenkant met een dun laagje slagroom en werk af met aardbeien en munt voor een feestelijke look en een extra smaakexplosie.