Het zomerdessert waar iedereen over praat: klaar in 10 minuten

mascarpone en aardbeien dessert
Afbeelding bron: Pixabay

Zwoele zomerdagen vragen om een dessert dat niet alleen heerlijk fris is, maar ook snel klaar en onweerstaanbaar.

Verwacht geen ingewikkelde of moeilijke technieken. Dit dessert bestaat uit laagjes liefde: romige mascarponecrème, friszoete aardbeien en een vleugje crunch voor textuur.

Recept: Aardbeien dessert met mascarponecrème en crunch

Ingrediënten (voor 4 glaasjes):

250 g mascarpone, 100 ml slagroom, 3 eetlepels poedersuiker (of naar smaak), 1 theelepel vanille-extract, 300 g aardbeien (in stukjes gesneden), sap van 1/2 citroen, 4 digestive koekjes (verkruimeld). Eventueel: muntblaadjes en extra aardbeien voor de afwerking.

Bereiding:

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille. Roer de mascarpone los in een andere kom en spatel de opgeklopte room er voorzichtig doorheen tot een luchtige massa. Meng de aardbeien met het citroensap. Dit haalt hun smaak nóg meer naar boven.

Tijd om te bouwen: neem glazen of kleine potjes en begin met een laagje verkruimelde koekjes. Daarboven een flinke lepel mascarponecrème, dan wat gemarineerde aardbeien, nog een lepel crème, en eindig met wat aardbeien en eventueel extra kruimels. Top af met een blaadje munt en een glimlach.