Cath Luyten in oog van de storm na TikTok-filmpje: “Ze mag mijn plaats komen innemen”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Een TikTok-filmpje van ‘Achter De Schermen’, de podcast van GoPlay, is in bijzonder slechte aarde gevallen bij Kim Mergits. De 28-jarige vrouw uit Antwerpen zit momenteel vast in Turkije, nadat ze opgepakt werd op verdenking van diefstal.

Een reisje naar Turkije werd een ware nachtmerrie voor Kim en haar vriend Warre. Nietsvermoedend nam Kim een steen, die ze vond op straat, mee in haar reiskoffer. Op de luchthaven van Antalya werd de Vlaamse gearresteerd. De steen zou volgens de autoriteiten een archeologisch artefact zijn.

Kim mag ondertussen het land niet verlaten. Bovendien kan het nog maanden duren vooraleer haar proces voorkomt, vertelt ze in tranen aan Het Laatste Nieuws. Dat er ondertussen op social media grappen gemaakt worden over haar verhaal, stoot bij Kim op heel wat onbegrip.

Ook presentatrice Cath Luyten waagde zich in de podcast van ‘Achter De Schermen’ aan een grap over de netelige situatie van Kim. “Ik zag het filmpje waarin Cath een grappig liedje zingt over mij en mijn stenen. Welnu, ze mag altijd mijn plaats komen innemen”, besluit Kim koleriek.