Jani Kazaltzis doet emotionele getuigenis: “Ik heb mijn papa toen twee jaar niet gezien”

door: ASX
Jani Kazaltzis en James Cooke
Afbeelding bron: Play4

In samenwerking met modeketen ZEB lanceerde James Cooke de online mini-serie ‘This Is Me’. Voor deze campagne spreekt het GoPlay-gezicht met vijf mensen over hun coming out. Eén van hen is collega-presentator Jani Kazaltzis.

“Ik had heel veel schrik naar mijn ouders toe”, vertelt Jani openhartig aan James. “Ik heb de beste ouders van de wereld, maar die kenden er niks van”, verduidelijkt de presentator van onder andere ‘Blind Gekocht’. “Ik heb toen een brief geschreven, want het kwam niet uit mijn mond”, gaat het verder.

“Ik wist dat mijn ouders tijd zouden nodig hebben. Mijn papa heb ik toen twee jaar niet gezien”, klinkt het emotioneel. “Hij was niet kwaad op mij, maar hij had echt de tijd nodig om dat te verwerken. Je moet dat begrijpen en die mensen hun tijd ook geven”, vertelt Jani.

Uiteindelijk kon Jani’s vader de keuze van zijn zoon aanvaarden en plaatsen. “Toen mijn opa gestorven is, heeft mijn vader me opgebeld en gezegd: Ik heb nu geen vader meer en besef nu wat ik jou aandoe: kom maar naar huis”. Het volledige openhartige en pakkende interview kan je hieronder integraal bekijken.