Velen maken deze fout met wasmachine: 'Kan leiden tot ongewenste geur en schimmelgroei'

door: MRO
wasmachine
Afbeelding bron: pexels

We gebruiken onze wasmachine meermaals per week, maar velen maken daarbij één belangrijke fout waardoor vocht in de machine blijft hangen en ongewenste geurtjes en zelfs schimmelgroei kan ontstaan.

Sommigen maken de fout om de deur van de wasmachine en het bakje voor het wasmiddel en wasverzachter te sluiten na een wasbeurt. Dat kan leiden tot verschillende problemen.

Het vocht dat achterblijft na een wasbeurt kan een perfecte omgeving creëren voor schimmel en bacteriën om te groeien, wat kan leiden tot onaangename geuren. Door de wasmachinedeur en het bakje open te laten na een wasbeurt, helpt u de machine sneller opdrogen, wat de kans op schimmel en bacteriële groei vermindert.

Stof in de wasmachine

Sommigen maken zich zorgen dat het openlaten van de deur en het bakje stof en vuil in de wasmachine kan laten komen, maar dit is een klein risico vergeleken met het potentieel voor schimmelgroei. Bovendien kan het interieur van uw wasmachine gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel als u merkt dat het stoffig of vuil wordt.

Houd er echter rekening mee dat het altijd belangrijk is om de instructies van de fabrikant van uw machine te raadplegen. Sommige moderne wasmachines hebben speciale functies of ontwerpen die het mogelijk maken om ze afgesloten te houden zonder problemen, terwijl anderen specifieke instructies hebben over het openen of sluiten van de deur en het bakje.

Als je in het bezit bent van een wasmachine met een zelfreinigende cyclus, kan dit helpen om de machine schoon te houden en geurloos te blijven, zelfs als je de deur en het bakje na elke wasbeurt sluit. 

Reinig je wasmachine regelmatig

Ten slotte is het ook de moeite waard om ervoor te zorgen dat je regelmatig je wasmachine reinigt, ongeacht of je de deur en het bakje open laat staan. Regelmatig reinigen kan helpen eventuele groei van bacteriën of schimmel te stoppen voordat ze de kans krijgen om een probleem te worden.

Tags wasmachine