6-jarige jongen omgekomen: Greep zich vast aan wagen toen zijn moeder hem wilde verlaten

door: STS
James Hutchinson
Afbeelding bron: Twitter @MPDOhio

Een moeder heeft haar zoontje meegesleurd met haar wagen. Daarbij kwam de jongen om het leven. Vervolgens dumpte ze zijn lichaam in een rivier.

De zesjarige James Hutchinson uit Middletown, gelegen in de Amerikaanse staat Ohio, werd op 28 februari als vermist opgegeven. De politie startte een zoekactie, en ook buurtbewoners hielpen mee met zoeken. Toen de politie de 29-jarige moeder van de jongen verhoorde, kwam aan het licht dat de kleine James al enkele dagen eerder om het leven was gekomen.

Volgens WHIOTV7 had haar partner haar onder druk gezet om haar familie te verlaten. Volgens een politieverslag zou de vrouw geprobeerd hebben om weg te rijden van de kinderen, maar hield haar zoontje zich vast aan de deurklink van de wagen. De vrouw zou vol gas gegeven hebben, waarbij de jongen meegesleurd "en mogelijk overreden" werd.

Rivier

De moeder stopte de wagen en zag dat haar kind dood was. Ze stak vervolgens haar andere kinderen van 7 en 9 jaar in de wagen, alsook het lichaam van de kleine James, en reed naar huis. Daar werd het stoffelijk overschot in een leegstaande kamer bewaard, alvorens de vrouw en haar partner het overbrachten naar de Ohio River. Daar dumpten ze het lichaam in het water. Omdat het water te hoog staat, kon het lichaam nog niet geborgen worden.

De vrouw is aangeklaagd wegens moord. Haar partner werd aangeklaagd voor lijkschennis en het knoeien met bewijsmateriaal. "Ik heb nog nooit zoveel verdriet gezien in de gemeenschap. Deze kleine jongen is nu een engeltje van God", sprak sheriff Richard Jones tegen FOX19NOW.