Dappere Miah (11) overleefde schietpartij in school maar moest er iets vreselijks voor doen

door: STS
Schietpartij Uvalde
Afbeelding bron: Photonews

Een 11-jarig meisje heeft de massamoord in een Texaanse school kunnen overleven door zich in te smeren met het bloed van een vermoorde klasgenootje.

Bij de schietpartij in het plaatsje Uvalde schoot een 18-jarige twee leerkrachten en 19 kinderen dood in een basisschool.

De 11-jarige Miah Cerrillo ontsnapte aan de dood. Het meisje wist een overlevingstechniek toe te passen.

Nadat een van haar vriendinnetjes was neergeschoten, lag ze bovenop het meisje, dat op dat ogenblik nog ademde. Miah probeerde het te doen lijken alsof ze allebei dood waren.

Ze gebruikte het bloed van een ander vriendinnetje om het te doen lijken alsof ze gewond was.

"Miah nam wat bloed en smeerde het op zich om te doen alsof ze dood was", vertelde haar tante aan de media.

Trauma

Hoewel Miah kogelfragmenten in de rug en in de nek kreeg en verzorgd moest worden in het ziekenhuis, overleefde ze de gruweldaad. Ze is nu diep getraumatiseerd door het bloedbad waarvan ze getuige was.

Nadat ze ontslagen werd uit het ziekenhuis, leek het aanvankelijk goed te gaan met haar. Tot rond de klok van middernacht.

"Haar moeder belde me. Ze zei dat Miah aan het wenen was. Ik denk dat de gebeurtenissen begonnen door te dringen. Ze vroeg haar vader om zijn geweer te nemen, want de schutter zou 'voor hen komen'. Een 11-jarige die zoiets moet meemaken... Ik kan mij niet inbeelden hoe ze zich moet voelen."