Dodelijk incident in winkel: 60-jarige steekt met mes, maar krijgt voorwerp tegen hoofd en sterft

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een zestiger heeft amok gemaakt in een winkel. Hij stak een medewerker met een mes. Een collega schoot het slachtoffer te hulp en sloeg de zestiger met een voorwerp tegen het hoofd. De man overleed in het ziekenhuis.

Het heftige incident speelde zich op 17 mei af in een winkel aan de Nijverheidsweg-Noord in het Nederlandse Amersfoort, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Een 60-jarige klant stapte die dag sanitairwinkel Sanisale binnen. Hij was gewapend met een mes en bedreigde een medewerker van de zaak. Een tweede medewerker, die tussenbeide kwam, werd gestoken in zijn been.

De eerste medewerker sloeg de zestiger daarop tegen het hoofd met een voorwerp. Over welk voorwerp het gaat, wil de politie geen details vrijgeven.

De zestiger raakte levensgevaarlijk gewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij. De winkelmedewerker die gestoken werd, kon na verzorging naar huis.

"De aanleiding voor het steekincident was een geschil over een levering die werd uitgesteld vanwege het feit dat de klant niet had betaald", meldt 112Vdg.