Doodsangsten op kerstmarkt: Wagen raast door menigte

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een wagen is aan hoge snelheid door de menigte van een kerstmarkt gereden. Drie personen zijn gearresteerd door de politie.

Het incident deed zich voor op een kerstmarkt in het Engelse Congleton. Een zilverkleurige Volkswagen Golf reed door een voetgangerszone, waar een kerstmarkt staat opgesteld.

De wagen zou zo'n 75 km/u gereden hebben. Omstaanders, waaronder een oude dame, moesten wegspringen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar als bij wonder had niemand verwondingen opgelopen bij het incident. Een kind van tien jaar werd door de ambulanciers onderzocht.

"De wagen werd kort nadien teruggevonden. Drie mannen zijn gearresteerd en zitten in hechtenis", vertelde de politie aan The Mirror.

"Het was absoluut verschrikkelijk", vertelde de baas van een handelszaak in de straat aan Stoke Sentinel. "De auto kwam met gierende banden door de straat gereden, die vol met kraampjes en mensen stond. Er waren honderden mensen hier, met kinderen en honden."

"De bestuurder moet minstens 75 km/u gereden hebben. Mensen sprongen opzij. Ik zag een oudere dame die moest wegspringen. Ze was erg geschrokken. Dat zijn we allemaal."

Download nu de gratis app van Redactie24