Drama in kinderdagverblijf: "Ze liet mijn baby doodgaan, ik vergeef haar nooit"

door: STS
Veroordeelde
Afbeelding bron: Gmp.police.uk

Een medewerkster van een kinderdagverblijf heeft de dood van een baby op haar geweten. Ze liet het kindje sterven.

De feiten speelden zich af op 9 mei 2022, in het Engelse Cheadle Hulme. De politie kreeg die dag een oproep binnen over een bewusteloos kind in kinderdagverblijf 'Tiny Toes'. Ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten overleed het slachtoffer, een baby van negen maanden oud.

Er werd een onderzoek gestart, waaruit blijkt dat de kleine Genevieve door een medewerkster zo stevig werd ingepakt in een dekentje dat het kind niet meer kon bewegen. De medewerkster plaatste het kindje vervolgens met het gezicht naar beneden in een zitzak, meldt de politie van Greater Manchester.

Camera's

Camera's legden alles vast. Het kindje weende meermaals, maar de medewerkster legde een dekentje over haar hoofd en stapte weg. Het volgende uur zou de vrouw het kind negeren. Tot het meisje uiteindelijk bewusteloos werd aangetroffen.

De doodsoorzaak was verstikking. Er werd geen onderliggende medische oorzaak ontdekt. Vier dagen later werd de medewerkster gearresteerd op verdenking van doodslag. Daar werd ze op 12 mei jongstleden voor veroordeeld. Afgelopen woensdag kreeg ze haar straf te horen: veertien jaar gevangenis.

"Ik zal haar nooit vergeven"

"Iedereen in deze rechtszaal hoopte dat je de baby ging bevrijden uit die gevaarlijke situatie, wetende dat je dat niet zou doen", citeert De Telegraaf de rechter. "Je liet haar doodgaan, terwijl ze alsmaar meer huilde."

"Ik zal haar nooit vergeven voor de wrede manier waarop ze met mijn dochter omging", zei de moeder van het slachtoffer.