Echtgenoot en zoon laten vrouw verhongeren: "Ze lieten haar sterven in haar eigen vuil"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een echtgenoot en zijn zoon zijn opgesloten nadat ze hun vrouw/moeder lieten sterven in mensonwaardige omstandigheden. Ze zochten geen hulp tot het te laat was.

De 61-jarige Robert en de 53-jarige David uit het Engelse Whitehaven lieten de 71-jarige Dorothy Morgan aan haar lot over. De vrouw raakte gedehydrateerd en had veel doorligwonden. Ze werd met gangreen in het ziekenhuis opgenomen, ten gevolge van de onmenselijke omstandigheden waarin ze thuis moest leven.

De vrouw woog op dat moment nog slechts 28,5 kilogram. In het ziekenhuis werd duidelijk dat haar doorligwonden ontstoken waren. Ze overleed slechts negen dagen later. De echtgenoot van het slachtoffer is nu tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Haar zoon kreeg twee jaar en acht maanden celstraf opgelegd.

De rechter verweet de echtgenoot en de zoon dat ze de huisarts of de sociale diensten niet tijdig gewaarschuwd hadden, schrijft The Mirror: "Jullie dragen beiden een zware last, wetende dat jullie grove nalatigheid leidde tot de dood van Dorothy. Geen van jullie had volledig door hoe dicht ze bij de dood was tot het te laat was."