Gruwelmoord: Man giet benzine over zijn vrouw en steekt haar in brand

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een man heeft zijn vrouw op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij gooide een emmer benzine over haar en stak haar in brand.

De 61-jarige Thomas Rainey uit het Noord-Ierse Knockloughrim is nu veroordeeld tot minimum 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vrouw Katrina Rainey, op 12 oktober 2021.

"Deze moeder van zes kinderen stierf die dag een gruwelijke dood nadat ze vastzat in een auto die in vlammen opging. Ze zat in de wagen, met haar gordel om, en was klaar om naar haar werk te vertrekken. Haar man opende de passagiersdeur, gooide een brandbare vloeistof over haar en stak haar in brand", beschrijft een politie-inspecteur de feiten tegenover The Sun.

Toen de hulpdiensten aankwamen, troffen ze de vrouw naast het voertuig aan, met zware brandwonden over 90% van haar lichaam. Ze kon nog vertellen wat er gebeurd was. In het ziekenhuis overleed ze aan haar verwondingen.

"18 jaar is een aanzienlijke gevangenisstraf voor een man van 61 jaar, maar gezien de gruwelijkheid van wat hij zijn vrouw heeft aangedaan, is dit het minste wat hij verdient. Het was een ultieme daad van huiselijk geweld", sprak de rechter.

"Hoewel de veroordeling van vandaag het einde betekent van de gerechtelijke procedure, weet ik dat Katrina's familieleden met een zwaar gemoed naar buiten zal gaan. Mijn gedachten blijven bij hen."