"Harteloze" man filmt stervende politieagenten: "Dit is verdomme gerechtigheid"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De bestuurder van een Porsche heeft een celstraf opgelegd gekregen nadat hij filmde hoe vier politieagenten aan het sterven waren na een zwaar ongeval.

Het gaat om een Australiër uit Melbourne. Die werd door de politie aan de kant gezet omdat hij met zijn Porsche 149 km/u reed.

De agenten waren van plan om zijn wagen in beslag te laten nemen, toen ze op de pechstrook aangereden werden door een vrachtwagen.

Vier agenten lieten het leven bij het ongeval. De bestuurder van de Porsche bleef ongedeerd omdat hij verderop stond te plassen.

In plaats van te helpen, maakte hij twee video's, goed voor meer dan drie minuten beeldmateriaal. Hij zoomde in op de verhakkelde voertuigen en de gewonde agenten. "Dit is verdomme gerechtigheid. Ongelooflijk, dit is geweldig", zei hij.

Harteloos

De rechter was niet mals voor de man. Hij noemde zijn bewoordingen "niet enkel denigrerend en afschuwelijk, maar ook harteloos en verwerpelijk".

"Uw gedrag was harteloos, wreed en schandelijk", citeert Sky News de rechter. Volgens hem moet de bestuurder "wellicht de meest gehate man in Australië" zijn.

Celstraffen

De man kreeg tien maanden celstraf opgelegd, maar heeft al 296 dagen in voorhechtenis doorgebracht. De verwachting is dat hij snel zal vrijkomen.

De vrachtwagenchauffeur liep 22 jaar celstraf op voor de dodelijke crash. Hij was op het ogenblik van het ongeval vermoeid en onder invloed van drugs.