Jong meisje jarenlang misbruikt door familielid: "Oma stond het toe"

door: STS
Meisje - tiener - wenen - verdriet
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een 13-jarig meisje dat jarenlang misbruikt werd door haar oom, heeft in een videoboodschap openhartig gesproken over de gebeurtenissen en het feit dat de man nooit gestraft werd.

Het Marokkaanse meisje zette een video online, die viraal ging. Ze beschreef erin hoe haar oom haar begon te verkrachten toen ze 8 jaar oud was, na de scheiding van haar ouders. Tot dan had ze gelukkig samengeleefd met haar ouders, haar oom en haar grootouders aan vaderskant. Maar de situatie veranderde toen haar moeder gezondheidsproblemen kreeg en aan geheugenverlies begon te lijden.

Het meisje zegt dat het haar grootmoeder was die toestond dat haar oom haar kamer binnenging en haar herhaaldelijk verkrachtte. "Ze zei dat ze mijn tong zou wegsnijden als ik het aan iemand zou vertellen", zegt ze volgens The Daily Mail over haar oma, die haar ook meermaals stokslagen gaf.

Buurman

Het slachtoffer vertelde ook dat recent, toen ze 12 was, ze na het klagen over geluidsoverlast door een van haar buren werd verkracht. Ze zegt dat de buurman daar een groente voor gebruikte, die later operatief verwijderd diende te worden. Ze klaagt in de video aan dat de dader daar slechts een jaar gevangenisstraf voor had gekregen. De oom is tot dusver helemaal niet gestraft omdat de rechter niet voldoende bewijs zag. Het meisje wordt nu beschermd door een vrouwenrechtenbeweging.