Jongen doodgestoken op straat: "Ons leven staat stil, het zal nooit meer hetzelfde zijn"

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Greater Manchester Police

Een tiener is schuldig bevonden aan de moord op een leeftijdsgenoot. De dader en het slachtoffer waren beiden slechts 16 jaar op het moment van de feiten.

Kennie Carter werd met één messteek in de borstkas om het leven gebracht toen hij naar huis wandelde in de Engelse stad Stretford. Een groepje jongeren had hem opgewacht en was op uit op wraak, na een incident dat zich de avond voordien had voorgedaan.

Nadat Kennie werd neergestoken liet het groepje hem voor dood achter. Politieagenten die de melding hadden gekregen dat een jongen voor zijn leven vocht probeerden het slachtoffer te reanimeren, in afwachting van de komst van ambulanciers. Die brachten hem naar het ziekenhuis, waar de jongen bezweek aan zijn verwondingen.

De intussen 18-jarige dader werd woensdag schuldig bevonden aan moord. Drie andere jongeren werden schuldig bevonden aan doodslag.

"Het leven is gestopt"

"Hij was de jongste van onze vier kinderen en zijn leven was nog maar net begonnen. Hij deed altijd gek, maakte grappen en had nog zoveel plannen", vertelde de moeder van het slachtoffer aan The Sun.

"Sinds de dag van de moord is het leven niet meer hetzelfde. We missen hem zo erg. Elke dag denk ik aan hem wanneer ik wakker word. Ik droom ook regelmatig over hem. We zitten vast op de dag van de moord. Het leven is gestopt voor ons en zal nooit meer hetzelfde zijn."