Kersverse vader doodt baby: "Moeder wist van mishandeling maar deed niets"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Pixabay

Een vader heeft zijn zes maanden oude baby om het leven gebracht. De moeder van het kind wist dat haar echtgenoot het kind mishandelde, maar greep niet in.

De kleine Robert uit Wides (VK) moest de eerste maanden van zijn leven in het ziekenhuis doorbrengen, nadat het syndroom van Down bij hem was vastgesteld. Daarna mocht hij naar huis.

Maar tweeënhalve maand later belden zijn ouders de hulpdiensten omdat het jongetje buiten bewustzijn was. De baby werd in het ziekenhuis in een kunstmatig coma gebracht.

Onderzoek wees vervolgens uit dat hij een schedelbreuk en onomkeerbare hersenschade had, hetgeen hij niet kon overleven. Drie dagen later stierf hij.

Later kwam bovendien aan het licht dat het jongetje gebroken ribben had, alsook een eerder opgelopen hersenletsel, meldt Metro.

Tandpasta

Onderzoekers kwamen erachter dat de moeder weet had van de mishandelingen. Ze had tandpasta gebruikt om blauwe plekken te verbergen.

Telefoongesprekken die de moeder vanuit de gevangenis voerde met haar zus, bevestigden dat ze wist dat haar echtgenoot de baby door elkaar had geschud en geslagen had.

Het proces tegen de ouders loopt nog. Op 26 november krijgen ze hun vonnis te horen.

Download nu de gratis app van Redactie24