Kleuter (4) doodgeschoten door politie: "Een tragedie"

door: STS
Terrell
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/4p3fra-terrell-m-miller

Een kleuter is tijdens een gijzeling om het leven gekomen. Hij werd door een kogel geraakt toen een agent op de gijzelnemer schoot.

De 4-jarige Terrell Miller werd thuis in Macomb (VS) gegijzeld door een 57-jarige man, nadat die ook de moeder van het jongetje al had aangevallen. De man had haar meerdere steekwonden toegebracht, weet The Mirror. Toen de politie arriveerde troffen ze het gewonde slachtoffer aan. Tegelijk zwaaide er binnen een man met een mes.

Toen de politie de confrontatie met de vijftiger aanging, greep die de kleuter en hield hij zijn mes dicht tegen de keel van het jongetje. Hij dreigde hij ermee het jongetje kwaad te zullen berokkenen. Daarop greep een van de agenten naar zijn wapen. De agent schoot daarbij zowel de gijzelnemer als de kleine Terrell dood.

Geldinzamelingsactie via GoFundMe

De nabestaanden van het slachtoffer startten met een geldinzamelingsactie via GoFundMe. "We willen bewustmaking creëren rond de vroegtijdige dood van Terrell en de omstandigheden eromheen onder de aandacht te brengen."

"Ons doel is om te voorkomen dat zo'n tragedie een ander kind te beurt valt. We pleiten ook voor aanpassingen aan lokale en nationale wetten en protocollen, om de veiligheid van iedereen - en vooral die van kinderen - te waarborgen in soortgelijke omstandigheden."