Man doodt echtgenote en begraaft haar in de tuin: Jarenlang uitkering en pensioen getrokken

door: STS
Williamson
Afbeelding bron: Facebook.com/stu.williamson.54

Een man heeft zijn echtgenote om het leven gebracht. Nadien begroef hij haar lichaam in de tuin.

De 56-jarige Stuart Williamson uit het Engelse Colton sloeg zijn echtgenote Diane Douglas met een stuk hout tegen het hoofd. Daarna begroef hij zijn vrouw in de tuin en wiste hij alle sporen uit.

Dat gebeurde in 2018. De volgende drie jaar verborg de man de dood van zijn vrouw voor haar familie. Intussen streek hij haar uitkering en pensioen op.

Op Facebook postte hij foto's waarop hij staat te grijnzen terwijl hij een sigaar rookt en van het leven geniet op een tropisch strand, met het geld dat hij bleef krijgen via zijn vermoorde vrouw.

"Hij deed ons geloven dat ze levend en wel was", vertelde haar familie aan The Sun. "Hij gebruikte haar telefoon om berichtjes te sturen naar verschillende familieleden, vooral op verjaardagen en op Kerstmis. Hij regelde afspraken, maar zei die dan op het laatste moment af."

Pas in november 2021 begon te familie van de vrouw achterdochtig te worden en werd de politie gebeld. Al snel kwamen ze bij de echtgenoot terecht. Die verklaarde dat hij haar met een stuk hout geslagen moest hebben, maar dat hij zich de moord niet kon herinneren. Daarna leidde hij de agenten naar de tuin, naar het graf van zijn vrouw.

Een maand later zorgde hij ervoor dat hij elke mogelijke straf ontliep, toen hij zich van het leven beroofde terwijl hij in voorarrest zat.

Het onderzoek is nog lopende. Deze week vertelde een ex-collega van de man tijdens een hoorzitting: "Hij was een narcistische sociopaat met een zeer groot ego."

De man zou ook bekendgestaan hebben als vrouwengek. "Hij was gewoon een griezel - er was zeker een patroon van roofzuchtig gedrag tegenover vrouwen."

Tags moord misdaad