Miljonairskoppel vergiftigd door vriend des huizes: "Een kille, berekende moordenaar"

door: STS
Slachtoffers
Afbeelding bron: Essex.police.uk

Een man heeft een getrouwd koppel om het leven gebracht door hen te vergiftigen. Hij probeerde zo de controle over hun bedrijf te krijgen.

De 34-jarige Luke D’Wit is schuldig bevonden aan de moord op Stephen (61) en Carol (64) Baxter, een koppel uit het Engelse West Mersea. De man kwam in 2013 in hun leven toen ze hem inhuurden om een website op te zetten voor hun bedrijf. Hij raakte bevriend met het koppel en bezocht hen dagelijks. Hij deed klusjes en raakte betrokken in het bedrijf.

In april van vorig jaar vergiftigde hij zijn slachtoffers door fentanyl-pleisters in hun drinken te dippen. De zeer krachtige pijnstiller was eigenlijk voorgeschreven voor zijn grootvader, die kanker had.

De dader installeerde een camera-app op zijn smartphone zodat hij kon toekijken hoe het echtpaar overleed. De slachtoffers werden dood aangetroffen door hun dochter.

Onderzoek wees uit dat de dader zeer gewiekst te werk was gegaan. Zo vergiftigde hij het vrouwelijke slachtoffer minstens twee jaar lang door haar bijna dodelijke dosissen antihistaminica toe te dienen.

WhatsApp

Hij creëerde ook personages, zoals een nep vrouwelijke Amerikaanse arts die Carol adviseerde gekke brouwsels te nemen voor haar schildklieraandoening. Ook via andere verzonnen personages communiceerde hij via e-mail en WhatsApp met de vrouw.

De man stal na zijn gruweldaad de juwelen van het koppel en hij probeerde te profiteren van een testament dat hij had vervalst. Daarmee zou hij de controle over hun bedrijf krijgen.

De politie staat versteld van het niveau van manipulatie. "Het is ongelofelijk hoeveel moeite hij heeft gedaan en welk complex web hij heeft gecreëerd”, werd verteld aan The Sun. "In al mijn jaren bij de politie moet dit een van de gevaarlijkste mannen zijn die ik ben tegengekomen. Hij is een kille, berekende moordenaar."

D'Wit is nu schuldig bevonden door een jury. Later zal zijn straf bepaald worden. Hij riskeert levenslang.