Moeder vermoordt haar zoontje: "Ze verstikte hem, tot hij dood was"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een moeder heeft haar zoontje van 2 jaar om het leven gebracht. Ze deed dit nadat haar ex de gezamenlijke voogdij over het kind aanvroeg.

De vrouw uit het Engelse Guisborough verstikte de kleine Daniel met een plastic zak, tot hij dood was. Na de feiten probeerde de vrouw uit het leven te stappen. Maar haar moeder kon dat voorkomen.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was de vrouw haar dochter aan het reanimeren. Naast haar lag het 2-jongetje roerloos op de grond. Hij kon niet meer gered worden en overleed in het ziekenhuis.

Zijn moeder werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zei niets over wat er gebeurd was en zei enkel dat ze wilde sterven.

Nu is de vrouw voor de rechtbank moeten verschijnen. "Er bestaat geen twijfel over dat dit een moord met voorbedachten rade was. U hebt dit op voorhand gepland", citeert Metro de rechter.

"U hebt Daniel opzettelijk vermoord en daarna beslist om een einde te maken aan uw leven, hetgeen voorkomen kon worden toen uw moeder aankwam."

De rechter sprak een levenslange gevangenisstraf uit, waarvan de vrouw minstens 18 jaar en vier maanden moet uitzitten alvorens in aanmerking te komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24