Papa takelt zijn kindje zwaar toe: "Kan gooien en schudden met een baby hersenschade veroorzaken?"

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een vader heeft zijn vier maanden oude zoontje lelijk toegetakeld. Het kind zal levenslang de gevolgen ervan dragen.

De 21-jarige Engelsman sloeg zijn baby en sloeg hem tegen de grond. Daarna verzuimde hij 30 uur lang om medische hulp in te schakelen.

Nadat het kind uiteindelijk toch naar het ziekenhuis gebracht werd, stelden artsen meerdere verwondingen was. Een CT-scan wees uit dat er hersenschade was, en een gescheurde lever.

Google

De politie werd op de hoogte gebracht. Onderzoek wees uit dat de vader op Google enkele opmerkelijke zoekopdrachten had uitgevoerd, waaronder "kan gooien en schudden met een baby hersenschade veroorzaken?".

De man is nu veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, zijn partner tot 22 maanden met uitstel. "Je hebt hem aangevallen omdat hij niet stopte met wenen en jij dat niet aankon. Wat een ontoereikende en egoïstische verklaring", beet de rechter hem toe.

"Je wist wat je gedaan had en probeerde hartmassage te geven. Maar het is duidelijk dat je hulp niet verder ging dan dat", citeert The Sun de rechter.

"Het duurde 30 uur voor je hem naar het ziekenhuis bracht, en daar probeerde je nog de dokters en verpleegsters te misleiden. Je was meer bezorgd om jezelf dan om je baby."

Levensverwachting

Het kind zal naar verluidt nooit een normaal leven kunnen leiden vanwege de opgelopen verwondingen. De jongen zal de rest van zijn leven zorg nodig hebben en mogelijk is zijn levensverwachting verkort.

Download nu de gratis app van Redactie24