Pedofiel loopt tegen de lamp: "Hij wilde de Kerstman spelen in scholen"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een zestiger is veroordeeld tot meer dan vijf jaar celstraf voor het misbruiken van jongens in de jaren '80 en '90.

De nu 69-jarige dader uit het Engelse Kirkham maakte drie slachtoffers, die hij misbruikte in zijn garage. Hij nam met een polaroidcamera foto's van zijn slachtoffers en bewaarde die meer dan 30 jaar.

De man, die eerder al veroordelingen opliep, liep in december 2018 tegen de lamp nadat hij iemand vertelde dat hij de Kerstman wilde spelen in lokale scholen, meldt The Mirror.

Een maand eerder had een van zijn slachtoffers al aangifte gedaan over seksueel misbruik. Na de arrestatie van de man konden nog twee andere slachtoffers geïdentificeerd worden.

Kamperen

Volgens de rechter had de dader de ouders van zijn slachtoffers rond de vinger kunnen winden. Eén stel ouders vroeg hem om hun zoontje te helpen met huiswerk. De man kon een ander koppel overtuigen om hun zoon met hem te laten kamperen.

"Het was door dat vertrouwen dat je toegang had tot deze jongens. Al je slachtoffers zijn nu volwassen mannen, maar ze hebben moeten leven met de wetenschap van wat jij hen hebt aangedaan", citeert de krant de rechter.

"Ik vermoed dat je hoopte dat je met deze misdaden kon wegraken. Maar de tijd heeft je ingehaald."

Download nu de gratis app van Redactie24