Politie haalt uit na wat meisje van 14 jaar meemaakt aan bushalte: “Lafaard”

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een meisje van 14 jaar is vrijdag op klaarlichte dag overvallen. Dat gebeurde terwijl ze aan een bushalte stond te wachten.

Het meisje zat op vrijdag 1 september om 15.00 uur bij een bushalte aan de Irenestraat in Breda. In haar hand had ze haar telefoon met een doorzichtig hoesje. Achter dat hoesje zaten enkele bankbiljetten.

Op dat moment fietsten er drie jongens voorbij. Die stopten en een van de jongens kwam teruglopen en vroeg de tijd aan haar. Voordat ze het wist werd de telefoon uit haar handen gegrist en rende de jongen weg. Onder het rennen haalde hij het geld uit het hoesje en gooide de telefoon op straat.

Daarna fietsten de jongens weg het meisje radeloos en geschrokken achterlatend. De politie deed een oproep naar getuigen en gaf een beschrijving van de vermoedelijke dader, die op ongeveer 15 jaar geschat wordt.

“Hij is mogelijk van Marokkaanse afkomst met in ieder geval een licht getinte huidskleur. Hij fietste op een zwarte fiets en heeft donkerkleurige ogen. Hij was gekleed in een donker joggingspak”, klonk het.

De politie haalde nog uit naar het slachtoffer en de dader. “De les die we uit dit incident kunnen trekken is dat bankbiljetten achter een doorzichtig hoesje stoppen misschien geen goed idee is. Sommige mensen hebben daar oog voor en willen op een makkelijke manier geld hebben zoals deze lafaard.”