Zoon vermoordt zijn moeder en belt hulpdiensten: "Hartmassage? Breng maar een lijkzak mee"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een moeder is met geweld om het leven gebracht door haar eigen zoon. Die stak haar met een mes en wurgde haar.

De 59-jarige Helen Harrison uit het Britse Market Weighton werd aangevallen door haar 40-jarige zoon Rick. De man had mentale problemen ontwikkeld na een fietsongeval. Hij ijsbeerde, praatte tegen zichzelf en lachte. Slechts twee weken voor de moord op zijn moeder had hij haar echtgenoot nog geslagen, hetgeen ervoor zorgde dat de man elders ging wonen.

Op 5 maart van vorig jaar belde de vrouw de hulpdiensten. Ze hoopte dat die haar zoon zouden kunnen overtuigen om hulp te zoeken. Volgens een van de ambulanciers was de man bij zijn volle verstand en konden ze hem tot niets dwingen.

Slechts twintig minuten na het vertrek van de hulpdiensten hoorden de buren luid geschreeuw. De zoon had zijn moeder in de borst gestoken met een groot mes en haar daarna gewurgd.

Daarna belde hij zelf het noodnummer, met de boodschap dat iemand "zwaargewond" was geraakt en dat het niet dringend was, maar dat iemand wellicht zou moeten komen. Toen de persoon aan de andere kant van de lijn voorstelde om hartmassage toe te passen, zei de zoon dat "het niet zou helpen" en dat ze "zeker een lijkzak nodig zouden hebben", schrijft The Sun.

In de rechtbank viel te horen dat de man tot dusver nooit heeft kunnen beschrijven wat er zich heeft afgespeeld en alleen heeft gezegd dat er sprake was van een "huishoudelijk ongeluk". Hij zal op een latere datum zijn vonnis te horen krijgen.

Tags moord misdaad