31-jarige man slachtoffer van home invasion met een eenvoudige list

door: STS
Inbreker met pistool
Afbeelding bron: Photonews

In Mol is een 31-jarige man het slachtoffer geworden van een home invasion. Drie personen drongen zijn appartement binnen en beroofden hem. Alle verdachten zijn intussen aangehouden.

Het slachtoffer werd in de hal van zijn appartement aan Ginderbroek benaderd door een vrouw van 18 jaar en twee mannen van 19 jaar. Ze hadden een pizzadoos bij, waarin ze een vuurwapen verborgen hielden.

In het appartement werd het slachtoffer met het wapen bedreigd en werd hij geslagen. Onder dwang moest hij geld van zijn rekening overschrijven via een app en moest hij de pincode van zijn bankkaart afgeven. Met die kaart werd in de buurt nog geld afgehaald.

De andere daders doorzochten het appartement en verzamelden onder meer een smartphone, een Playstation, samoeraizwaarden en sigaretten.

Huiszoeking

De politie kon de vrouwelijke dader in de loop van de nacht oppakken en in de vroege ochtend konden de twee vermoedelijke uitvoerders gearresteerd worden. Later kon de vierde verdachte, die wellicht voor vervoer zorgde, tijdens een huiszoeking gevat worden. Ook de buit werd zo teruggevonden.

De vier verdachten, afkomstig uit Olen en Geel, werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Drie van hen zijn aangehouden, de vierde is vrij onder voorwaarden.