Acteur die seks met 14-jarigen toegaf heeft opmerkelijke verklaring voor zijn gedrag

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De Vlaamse acteur die in opspraak kwam doordat hij tegen een undercoverjournalist opschepte over zijn seksuele ervaringen met 14-jarige jongens, heeft een verklaring voor zijn driften.

De 51-jarige man dacht dat hij tegenover een pedofiel zat, toen hij zei dat hij "al een paar jongens van 14 jaar" had gehad. Hij ging ook in op de (nep-)uitnodiging om in een hotelkamer seks te hebben met een 10-jarige. Alles werd gefilmd met een verborgen camera.

"Ik was al 19 jaar toen ik voor het eerst seks had, terwijl ik dat eigenlijk al veel vroeger wilde. Misschien wil ik onbewust mijn puberjaren opnieuw beleven", verklaart de man zijn gedrag in de HLN-reportage.

Zelf zou hij het naar eigen zeggen niet erg gevonden hebben indien een volwassene hem op jonge leeftijd had betast. "Ik denk wel dat ik toen ik 12 jaar was, graag eens in mijn broekje had laten voelen door een volwassen man."

Onderzoek

Er loopt nu een gerechtelijk onderzoek naar de man inzake verkrachting van minderjarigen. Iemand jonger dan 16 jaar kan wettelijk gezien immers geen toestemming geven tot seks. Zelf zegt de man dat het om fantasie en grootspraak ging.