Auto rijdt met gedoofde lichten in op manifestatie in Puurs: Drie verdachten opgepakt

door: BVDO
Auto rijdt in op betoging in puurs
Afbeelding bron: Twitter

Vlaams-nationalisten verzamelden vrijdagavond in Puurs om een 15-jarige jongen, die aangepakt werd door jongeren, te steunen. Een auto reed even later op de betogers in. 

Vrijdagavond hielden Vlaams-nationalisten in Puurs een optocht om de 15-jarige jongen die vorige week aangepakt werd door een groepje jongeren te herdenken. 

De manifestatie was niet aangevraagd en dus illegaal. Ongeveer driehonderd mensen kwamen op de manifestatie af. 

Een deel van de manifestanten stapte op naar het station. Ze merkten een auto met drie allochtonen in. Er ontstond een woordenwisseling en de auto gaf plankgas. Als bij wonder raakte niemand zwaargewond, er werd één iemand lichtgewond. 

De auto geraakte eventjes weg, maar de politie kon uiteindelijk drie verdachten arresteren, zo meldt RTV. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) was er als de kippen bij om een filmpje van het gebeuren te delen. 

Volgens de burgemeester van Puurs-Sint-Amands werden de coronamaatregelen op de betoging met de voeten getreden en is het aan justitie om de feiten een gevolg te geven, zo meldt hij bij Gazet van Antwerpen. 

De verdachte van de feiten met de 15-jarige jongen die aanleiding gaf tot deze betoging is aangehouden en zal een enkelband krijgen om zijn voorhechtenis thuis uit te zitten.