Automobilist pleegt bruut geweld tegen politie: "Kassei tegen het hoofd, gebeten en gewurgd"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een automobilist die wegvluchtte voor de politie is bijzonder agressief geworden nadat hij gevat kon worden.

De agenten van politiezone Regio Puyenbroek hadden een melding gekregen van een voertuig dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde in Zaffelare, een deelgemeente van Lochristi.

"Ter hoogte van de R4 in Mendonk kreeg de politie het voertuig in het vizier. Toen de bestuurder de politie opmerkte, nam hij tegen hoge snelheid de vlucht", meldt het parket.

De politie zette de achtervolging in. Uiteindelijk reed de bestuurder zichzelf klem ter hoogte van een bedrijf aan de Korte Mate in Desteldonk. Hij nam te voet de vlucht op het bedrijventerrein.

Twee agenten konden de verdachte vatten. "Hij verzette zich hevig en er ontstond een schermutseling. Eén agent kreeg een grote kassei op het hoofd en werd door de verdachte in de hand gebeten."

"De andere agent kreeg slagen toegediend en de verdachte probeerde hem te wurgen."

De 27-jarige man uit Koekelberg kon uiteindelijk met de hulp van agenten van politiezone Gent en de Scheepvaartpolitie gearresteerd worden.

Ziekenhuis

Beide agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Ze zijn een tijdje arbeidsongeschikt.

"De agent die de kassei tegen het hoofd kreeg, had een hoofdwonde die gehecht moest worden. Hij bracht ter observatie de nacht door in het ziekenhuis. De andere agent heeft schaafwonden in het aangezicht, op de hals en mond, en wurgsporen in de hals."

"De verdachte wordt op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, op verdenking van poging tot doodslag. Het parket vraagt zijn aanhouding."